Oct 23, 2008

sidang dewan undangan - "merakyatkan ekonomi selangor"


Lama juga tak menulis, bila dah stop menulis, memang terasa susah skit nak start balik. Ini pun sekadar mencuri sikit masa untuk berkongsi. Minggu ni sedikit sibuk sebab sidang Dewan Undangan Negeri Selangor sedang berlangsung. Bermula hari Isnin dengan pembentangan Belanjawan 2009 Negeri Selangor dengan tema "Merakyatkan Ekonomi Selangor" oleh MB Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim.

Yang tak berkesempatan nak masuk ke sidang dewan, boleh ikuti Live Streaming Sidang DUN Selangor

Banyak juga yang dapat dipelajari dalam seminggu ni, tapi hingga semalam bagi sesi perbahasan Belanjawan 2009 yang sempat saya ikuti ini, tumpuan saya khusyu' kepada YB-YB yang telah menampilkan gaya, isi dan fokus perbahasan yang cukup konstruktif dan menarik. Mereka ialah; YB Amirudin Shari (PKR-Batu Caves) hebat betul berbahas selamba macam berceramah, YB Azmin Ali (PKR-Bukit Antarabangsa), semestinya YB Pak Abu(PAS-Hulu Kelang) :) dan tak dinafikan YB Subahan Kamal(BN-Taman Templer) yang agak objektif perbahasannya dan tidak menghentam membuta tuli - first term YB ni!!

Itu dahulu nak kongsi, mungkin selepas selesai sidang minggu ni atau jika ditambah hingga minggu depan, Insya-Allah saya kongsi lagi.

0 comments: