Dec 2, 2008

Ekspedisi me'rabat' Bukit Tabuh

Selepas perancangan lebih 3 bulan untuk program mendaki Bukit Tabuh ni, termasuklah 2 kali survey trek dan lokasi, akhirnya program yang dirancang berjalan dengan lancar Ahad lepas. Walaupun agak khuatir dengan cuaca hujan dan tak menentu akhir2 ni, tapi berkat doa dan solat hajat mana-mana AJK yang dimaqbulkan, cuaca cantik, program dapat diteruskan.

In fact dalam program sebenar kali ni, dengan 30 orang peserta, 10 orang urusetia dan 4 orang staf dari Pejabat Renjer Daerah Selangor Tengah, kami proceed ke satu lagi puncak yang tak pernah dijejaki sebelum ni. Sebab rasanya dah habis puncak dah yang kami boleh pegi, rupe-rupenye ada lagi yang boleh dicapai!! Itu pun sebab ada 2 orang peserta yang memang kaki 'rabat' bukit, memang extreme abis 2 orang tu.

Apapun yang akhirnya matlamat untuk mendekati golongan muda dan belia yang minat kegiatan rekreasi macam ni baru bermula. Banyak lagi kerja2 dan program2 yang boleh dirangka dan digiatkan lepas ni, InsyaAllah..

Muka ceria dan bertenaga sebelum naik bukit..

Hmm ni nak bersenam ke nak menari ni??

The longest 'Permatang Kuarza' in the world

Kampus UIA Gombak nun di sana

Sebahagian peserta bergambar di puncak

3 beradik (bukan 3 stooges!!) dan seorang sepupu..

Gaya meyakinkan bersama abang renjer hutan

Kediaman bekas Menteri Kewangan, Tun Daim

Cheers!!!

1 comments:

ummu umar said...

waa...jeles2..ako nak gi juga satu hari nanti..blkg rumah je x sampai lagik..