Jan 4, 2009

cucu ke-8


Itu adalah gambar cucu atok dan opah yang ke-8, tahun 2008 dapat cucu yang ke-8. Nampaknya 2008 berlalu, hanya seorang cucu dilahirkan dan menyertai keluarga besar Pak Abu. Gambar ni pun dimasukkan hanya selepas lebih 3 minggu cucu baru ni dilahirkan pada 11 Disember 2008 lalu (bangge die konon2 sama dengan tarikh Keputeraan Sultan Selangor). Sebabnya lepas lahir je, cucu yang seorang ni asyik keluar masuk wad, mula tu sebab demam kuningnya tinggi sangat. Lepas keluar, masuk balik. Dikhuatiri paru-parunya dijangkiti kuman pula, kesian ye!

Dan alhamdulillah pada hari ke-21/22, majlis aqiqahnya dapat dilangsungkan. Laziiz, ada kambing panggang seekor, kambing masak kuzi seekor, baby boy lah katakan. Jadi baby boy yang hebat dan macho ni dinamakan Said bin Zaid. Anak putera pertama kepada Zaid bin Zahar dan Zilal binti Saari, adik perempuan saya. Mudah-mudahan kelahiran anak mereka ini akan menambah seri dan kebahagiaan dalam rumahtangga mereka.

Saya doakan juga buat adik saya dipermudah dalam urusan mendatang (nak sambung belajar semula semester baru, dengan kehadiran ahli baru dalam keluarga). Dan Said bin Zaid juga menjadi anak yang soleh dan perwira agama hendaknya...amiin..jangan lupa isi borang Tabung Warisan Anak Selangor (TAWAS) tau!!

0 comments: