Feb 28, 2009

Hari Insyirah menjadi kakak...


Semalam 27/02/2009, kurang seminggu sebelum Insyirah berumur 18 bulan, Insyirah sudah bergelar kakak. Alhamdulillah ummi selamat melahirkan adik Insyirah di Hospital Ampang, selepas cukup tempoh extension daripada tarikh dijangka bersalin seminggu lepas. Anak kedua ini juga seorang bayi perempuan dengan berat semasa dilahirkan 2.88kg. Alhamdulillah proses kelahiran anak kedua kami ini terasa agak mudah, mungkin atas pengalaman pertama dulu.

Kali ni pun saya rasa lebih bersedia untuk menyambut kelahiran cahaya mata kami yang kedua ini, terutamanya ketika berada di dalam labour room hospital. Dan kali kedua berada di dalam labour room, ada lagi pengalaman-pengalaman baru yang menarik. Dan kelahiran ini pasti menyeronokkan kami seisi keluarga di samping tanggungjawab dan amanah yang semakin bertambah. Jadi kepada kawan-kawan Insyirah; Solah, Hanin, Zatul, Ubai Papa, Alya Insyirah, Ahmad Nasih (buleh ke??), cepat-cepat dapat adik!!

Insyirah jadi kakak? Rasanya dia masih belum faham kehadiran adik, walaupun di hospital tadi pertama kali tengok adik, dia punya excited bukan main lagi. Tapi sekejap saja, lepas tu dia terus dengan kegemarannya, berlari-lari keliling wad dan lobi hospital!! Dah tak kisah dah ummi, abi mahupun adik baru.

Doa-doa dan sms yang diterima dari pakcik-makcik ustaz-ustazah untuk adik Insyirah menjadi anak solehah dan juga pejuang agama-Nya, sama seperti kakak Insyirah kelak mudah-mudahan dikabulkan Allah. Nama adik? Belum ada lagi tengah cari, tunggu hari ketujuh, ada nama best? Boleh cadang..hihi :-)

Macam muka abi atau ummi?

Kakak Insyirah kiss adik dalam katil adik....

Eh ni baby besar ni, kaki pun dah tak muat..

5 comments:

Mun said...

tahniah dari kami...

solahuddin the warrior said...

haih
mengata org nampak :)

anyway, Solah booking yg 2nd ni tau!
hehehe

solahuddin the warrior said...

haih
mengata org nampak :)

anyway, Solah booking yg 2nd ni tau!
hehehe

nuruleyda said...

Comel!
Comel la tgk gelagat Insyirah!


ohh takde lagi ke nama utk adik Insyirah... perhaps;
Irdina - Kehormatan kami, kebajikan/keberkatan

Inas - Kebaikan, keramah-tamahan, Kelembutan.


Tahniah skali lagi :)

ahl mujahideen wa syuhadaa' said...

hihi lawaknye insyi ni, mcm teringin nak merasa duduk dlm katil baby tu hehe...