Apr 22, 2009

manfaat dari kerajaan negeri

Disebabkan rumah apartment yg kami duduki masih menggunakan meter pukal utk bekalan air, maka manfaat air percuma bagi 20m padu pertama setiap bulan yg diberikan oleh kerajaan Negeri Selangor Pakatan Rakyat sejak Jun 2008 lepas tak dapat kami rasa.

Walaubagaimanapun inilah manfaat pertama yg kami terima iaitu Tabung Warisan Anak Selangor atau dipanggil TAWAS. Manfaat ini untuk anak-anak kelahiran Selangor atau ibu bapanya warga Selangor bagi kelahiran 2009 dan seterusnya, sebab pendaftaran anak kelahiran 2008 dah ditutup. Jadi baby Ilhan layak untuk mendapat manfaat ni, yippee..


Borang pendaftaran baby Ilhan dan hat dan bip anak TAWAS!!

Sekadar berkongsi kalau ada yg masih tak tahu. Tabung ni adalah satu bentuk pelaburan yang dibuka oleh kerajaan negeri dengan caruman awal sebanyak RM100. Setahu saya, satu sijil pelaburan atau akaun di Ambank akan dibuka dan tempoh matangnya adalah selepas anak ini berumur 18 tahun dengan unjuran hasil pelaburan selepas 18 tahun adalah sebanyak RM1,500 (tapi mungkin lebih lagi, antara RM10-15ribu katanya!!). Jadi sekarang saya sedang menunggu kad keahlian dan sijil pelaburan utk baby Ilhan selepas borang permohonan diserahkan!!


Jadi ibu bapa di Selangor yg masih belum mendaftar, jangan lepaskan manfaat ini!! Rujuk sini untuk maklumat lanjut..(ceh macam promoter la pulak)

Baby Ilhan dah nak masuk 2 bulan sekarang..

1 comments:

drnurizah said...

Assalamualaikum,

Ust Fawwaz memang excited nak anak-anaknya lahir di Selangor kecuali yang sulung ni,..banyak kelebihannya mashaAllah.

Jazakallahu khair.